Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.

Το 2015, ανακαλύψαμε πώς να κάνουμε συμπληρώματα ενέργειας αθλητών που να είναι ευκολότερα ανεκτά, παράγοντας κάψουλες με υψηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων σε υδρογέλη. Τα συμπληρώματα ενέργειας αθλητών, βασισμένα μόνο σε φυσικά συστατικά, έγιναν δημοφιλή και ένα χρόνο μετά κάποιοι από τους καλύτερους δρομείς άρχισαν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Για την τεχνολογία μας έχει κατατεθεί κι εκκρεμεί η πατέντα ευρεσιτεχνίας.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MAURTEN

ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΟΦΗΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Ανέκαθενη αγωνία των αθλητών ήταν πώς να ενισχύσουν το σώμα τους με ενέργεια.

Κατά το 1960, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι η κατανάλωση πόσιμων διαλυμάτων υδατανθράκων κατά την διάρκεια της προπόνησης αύξανε την απόδοση. Με ένα μίγμα ζάχαρης, αλάτων και λεμονάδας, γεννήθηκε το πρώτο ρόφημα αθλητών.

Αλλά τα ροφήματα υδατανθράκων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Το στομάχι μας δεν αντέχει τις υψηλές συγκεντρώσεις ζάχαρης – το οποίο συχνά έχει ως αποτέλεσμα την βραδύτερη γαστρική εκκένωση και γαστρεντερολογικές διαταραχές.

Στην Maurten δημιουργούμε μία νέα σειρά αθλητικών συμπληρωμάτων ενέργειας. Έχουμε χρησιμοποιήσει τεχνολογία υδρογέλης για να δημιουργήσουμε αθλητικά ροφήματα πλούσια σε υδατάνθρακες, από φυσικά συστατικά και γέλη ενέργειας που είναι ανεκτή από το σώμα μας.

ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Η τεχνολογία υδρογέλης μας δίνει τη δυνατότητα να επανακαθορίσουμε το τοπίο των συμπληρωμάτων ενέργειας αθλητών. Τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησαν είναι τα αθλητικά ροφήματα Drink Mix 160 και Drink Mix 320

Διπλάσια ενέργεια – το Drink Mix 320 περιέχει σχεδόν 14% – ή 80 γρ. – υδατανθράκων όταν αναμειγνύεται. Δηλαδή σχεδόν τους διπλάσιους υδατάνθρακες απ’ όσο θεωρείτο στο παρελθόν ότι μπορούσε να αντέξει το σώμα.

Χωρίς προσθήκη γεύσεων – οι τεχνητές γεύσεις μας αφήνουν αδιάφορους. Και μόνο από την γεύση των ροφημάτων μας, μπορείτε να καταλάβετε τι παίρνετε.

Καθαρό – χωρίς χρωστικές ή συντηρητικά. Τα αθλητικά ροφήματά μας περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τα απαραίτητα.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ?

Ροφήματα - Αναμειγνύετε το Drink Mix με νερό κι έχετε ένα ρευστό αθλητικό ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων. Με την οξύτητα του στομάχου, το ρόφημα μετατρέπεται άμεσα σε υδρογέλη, η οποία περικλείει υδατάνθρακες. Στη συνέχεια η υδρογέλη επιτρέπει μία ομαλή μετάβαση του αθλητικού ροφήματος μέσω του στομάχου προς το έντερο όπου απορροφώνται το νερό, το αλάτι και οι υδατάνθρακες.

GEL 100 - Το GEL 100 είναι μία υδρογέλη – ένα βιοπολυμερικό περίβλημα που περιέχει υδατάνθρακες. Στηρίζεται στο ίδιο σκεπτικό με τα ροφήματά μας, δηλαδή η τεχνολογία υδρογέλης επιτρέπει μία ομαλότερη μετάβαση των υδατανθράκων μέσω του στομάχου στο έντερο, όπου απορροφώνται οι υδατάνθρακες. Στην περίπτωση των ροφημάτων μας, η υδρογέλη σχηματίζεται στην οξύτητα του στομάχου – ενώ στο GEL 100 η υδρογέλη σχηματίζεται στην παραγωγή, μέσω συνδυασμού αλγινικού νατρίου με ανθρακικό ασβέστιο υπό συνθήκες ακριβείας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΛΗ

Οι υδρογέλες χρησιμοποιούνται ευρέως στην βιομηχανία τροφίμων, συχνά ως παράγοντες πύκνότητας και δόμησης. Η υδρογέλη είναι μία βιοπολυμερική – και με βάση το νερό σύνθεση, με πολύ μικρούς πόρους. Μοιάζει με ένα τρισδιάστατο δίκτυο που έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό. Μοιάζει και συμπεριφέρεται λίγο σαν σφουγγάρι.

Στη Maurten έχουμε βρει τον τρόπο να παράγουμε υδρογέλες με φυσικά βρώσιμα συστατικά. Κι έχουμε συμπληρώσει τη δομή με την πιο αποτελεσματική πηγή ενέργειας που υπάρχει – τους υδατάνθρακες.

Οι υδρογέλες στα αθλητικά ροφήματά μας δημιουργούνται από τον συνδυασμό δύο φυσικών συστατικών:

• Αλγινικό – το οποίο παίρνουμε από τα κυτταρικά τοιχώματα καστανού φυκιού.
• Πηκτίνη – η οποία υπάρχει στα μήλα, τα λεμόνια, τα καρότα και τις τομάτες, χωρίς να περιορίζεται μόνο σ’ αυτά.

Αυτές οι δύο διαιτητικές ίνες χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην βιομηχανία τροφίμων. Κι όταν συνδυάζονται υπό τις σωστές και ακριβείς συνθήκες, το αλγινικό και η πηκτίνη δημιουργούν μία υδρογέλη με ευαίσθητο pH.

ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Το 2015, ανακαλύψαμε τον τρόπο πώς να παράγουμε συμπληρώματα ενέργειας αθλητών πιο εύκολα ανεκτά, περικλείοντας τους υδατάνθρακες σε κάψουλες υδρογέλης.

Η μέθοδος αυτή είχε τόση επιτυχία που, ένα χρόνο αργότερα, κάποιοι από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους του κόσμου χρησιμοποιούσαν για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους την δική μας τεχνολογία. Αυτή την πρόοδο την οφείλουμε στην τεχνολογία. Πλέον συνεργαζόμαστε με διάφορους διεθνείς ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια. Η τεχνολογία και τα προϊόντα μας έχουν αξιολογηθεί από διάφορες μελέτες. Και σύντομα ελπίζουμε να κυκλοφορήσει η πρώτη μας επίσημα ιατρικά ελεγμένη δημοσίευση για να αναδείξει την τεχνολογία μας.

Ο αριθμός των μεγάλων αθλητών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία μας αυξάνεται συνεχώς. Για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με τους αθλητές που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Αποτέλεσματα και να μας ακολουθήσετε στο Instagram και το Twitter.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Βασιζόμαστε στην τεχνολογία και συνεργαζόμαστε στενά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς από άλλους τομείς. Μερικοί από τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι: